Tim Cook, actualul sef al Apple, a avut o relatie apropiata cu Steve Jobs, iar un episod dintr-o carte ce va fi lansata curand confirma acest lucru. In 2009, Cand Jobs era foarte bolnav, Tim Cook s-a oferit sa-i doneze o parte din ficat, insa Jobs l-a refuzat furios. In 13 ani cat a lucrat cu Jobs, acesta nu a tipat la el decat de patru-cinci ori, mai spune Cook, scrie BBC.

Tim CookFoto: Agerpres/AP

Cartea se numeste Becoming Steve Jobs, va fi lansata oficial pe 24 martie si a fost scrisa de Brent Schlender, un jurnalist care l-a intervievat de mai multe ori pe regretatul fondator al Apple.

Tim Cook s-a nascut in 1960 si din 1998 lucreaza la Apple. Chiar daca este mult mai retinut ca si caracter fata de Jobs, cei doi au fost apropiati, iar Cook a povestit si in trecut despre cat de mult a suferit dupa moartea lui Jobs in toamna lui 2011.

In carte este relatat un episod din 2009 cand Jobs era foarte bolnav, iar Tim Cook si-a facut toate analizele in speranta ca il va putea ajuta. Avand aceeasi grupa sanguina rara ca si Jobs, Tim Cook a venit la acesta pentru a-i spune ca vrea sa-i doneze o parte din ficat, pentru transplantul care sa-i salveze viata.

Jobs s-ar fi infuriat cand a auzit propunerea si l-a refuzat hotarat "Nu te voi lasa niciodata sa faci asta", i-ar fi spus Jobs. Despre acel episod dramatic, Cook spune: Steve a tipat la mine doar de patru-cinci ori in 13 ani si atunci a fost una dintre acele dati".