Un zgarie-nori de 57 de etaje a fost realizat in numai 19 zile de o firma chineza de constructii din prefabricate, scrie ABC, citat de Agerpres.

China: Un bloc de 57 de etaje, construit in 19 zileFoto: Captura video

Potrivit paginii de internet a companiei, Broad Sustainable Building, cladirea se afla in orasul Changsha (din centrul Chinei) si a fost realizata in ritm de trei etaje pe zi, are o suprafata totala de 186.000 de metri patrati, cuprinzand 800 de apartamente si spatii de birouri pentru 4.000 de persoane.

Acesta este cel mai inalt edificiu construit de aceasta firma cunoscuta pentru rapiditatea cu care executa proiectele. In 2010, un hotel de 15 etaje a fost construit in numai 48 de ore, iar 2011, in 15 zile s-au ridicat cele 30 de etaje ale altui hotel.

Conform unuia dintre arhitectii companiei, Zhang Xianmin, metoda folosita, de constructie pe baza de module, nu este doar mai rapida, ci si mai durabila decat sistemul clasic, intrucat 'reduce considerabil cantitatea de ciment folosita'. Ca urmare, 'scade si poluarea aerului cu praf, aspect extrem de important in China', a mai spus specialistul, subliniind si eficienta energetica a cladirilor de acest gen.

Compania Broad Sustainable Building si-a propus sa realizeze, tot in orasul Changsha, asa-numitul 'Sky City', de 220 de etaje, care ar urma sa fie cea mai inalta constructie din lume. Pentru a-si confirma renumele, firma isi propune sa finalizeze edificiul in 90 de zile. Proiectul este insa blocat, deocamdata, intrucat nu a fost aprobat inca din cauza unor indoieli legate de viabilitatea lui economica, precum si de securitatea constructiei.