Facebook a eliminat emoticonul "feeling fat (n.red.ma simt gras)", ca urmare a presiunii exercitate asupra retelei de socializare de activisti online care sustineau ca acest status promova comportamente autodistructive ale utilizatorilor, potrivit Time, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Facebook a eliminat, marti, din lista de stari disponibile pe aceasta platforma de socializare emoticonul prin care un utilizator al retelei le putea transmite prietenilor lui ca se simte "gras".

Eliminarea emoticonului "ma simt gras" s-a produs dupa ce in mediul online a fost promovata o petitie prin care a fost solicitat acest lucru. Aceasta petitie a strans peste 16.000 de semnaturi, conform theverge.com.

"Am aflat de la comunitatea noastra ca listarea starii ca optiune poate determina o crestere a imaginii negative asupra corpului, in special pentru persoanele care se confrunta cu tulburari de alimentatie. Astfel, vom inlatura starea din lista de optiuni", a declarat un purtator de cuvant al Facebook pentru Time.

Starea "ma simt gras" se afla pe lunga lista de emoticoane pusa la dispozitie de Facebook utilizatorilor sai, alaturi de statusuri precum "ma simt binecuvantat", "ma simt iubit" si "ma simt beat".

Semnatarii petitiei online au sustinut ca a fi gras nu este un sentiment si, prin folosirea acestui emoticon, prezentat intr-o maniera grafica pozitiva, Facebook a incurajat o imagine negativa a corpului in randul tinerelor.