Noul palat prezidential al Turciei este pazit de mai mult de 1000 de politisti, ceea ce seamna unul pentru fiecare camera, noteaza BBC. Cunoscut sub numele de Ak Saray (Palatul Alb), imensa cladire a fost construit pe un deal impadurit de la marginea capitalei Ankara, pe o suprafata de 150.000 de metri patrati.

Ak Saray, palatul prezidential al lui ErdoganFoto: Captura YouTube

Ofiterii au fost angajati in mod special pentru nevoile de securitate ale presedintelui Recep Tayyip Erdogan la resedinta sa oficiala din Ankara. La vechiul palat prezidential, paza era asigurata de doar 450 de politisti.

"Daca acesti politisti nu ar fi stationati acolo, protectia strazilor si securitatea vietii si proprietatilor din Ankara si alte orase ar fi mai bine asigurata", a declarat un fost politist pentru site-ul Today's Zaman.

Erdogan a deschis palatul pe 30 august, dupa ce a devenit presedinte. Ak Saray este mai mare decat Casa Alba din Washington, decat Kremlinul din Moscova si chiar decat Palatul Versailles de langa Paris.

Controversatul palat al presedintelui Erdogan a costat aproximativ 615 milioane de dolari, aproape dublu fata de estimarile anterioare.