Banca Centrala din Australia isi schimba bancnotele dupa ce un baiat nevazator, in varsta de 13 ani, a rugat oficialii sa printeze bancnote tactile. Ideea lui Connor McLeod a venit atunci cand a primit bani de Craciun, dar nu a putut sa isi dea seama de suma pe care o detinea.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am primit niste bancnote de Craciun si o tot intrebam pe mama cat mi-au dat", a spus Connor, care este orb din nastere din cauza unei tulburari congenitale.

"Nu am atins banii pentru ca era enervant si penibil ca nu le puteam diferentia, dar puteam diferentia monezile, asa ca atunci cand cumparam ceva, plateam in monezi", spune baiatul.

"Atunci mi-am dat seama ca viata mea nu se va putea invarti in jurul monezilor, asa ca m-am gandit sa fac lucrurile mai usoare pentru mine, dar si pentru ceilalti", a explicat Connor.

Connor a demarat o petitie in care cerea ca persoanele nevazatoare sa poata fi capabile sa diferentieze bancnoteze.

Comisia pentru Drepturile Omului si organizatia Vision Australia i-au sustinut campania, petitia fiind semnata de 57.000 de persoane.

Dupa ce Connor s-a intalnit cu oficiali ai Bancii Centrala, acestia au decis sa transforme toate bancnotele in bancnote tactile.