O companie de turism din Rusia va organiza excursii in zonele devastate de conflictul din estul Ucrainei, scrie BBC. Agentia de turism Megapolis Kurort era specializata in vacante de relaxare pe teritoriul Rusiei, dar a luat decizia de a se extinde.

Aeroportul din LuganskFoto: Captura lifenews.ru

Pe intinerariu se vor afla republicile autoproclamate de la Donetsk si Lugansk, unde luptele dintre separatistii pro-rusi si fortele ucrainene au fost intense.

"O calatorie va dura aproximativ 4 zile si va costa aproximativ 2000-3000 de dolari", a precizat unul dintre directorii companiei de turism, Mikhail Bely.

Un vehicul special, blindat, va fi pregatit pentru grupuri de 5-7 persoane, fiecare grup avand la dispozitie si agenti de paza.

Potrivit companiei, 10 persoane si-au exprimat deja interesul pentru o astfel de vacanta.

Ideea afacerii l-a socat pe Stanislav Vinokurov, membru al guvernului autoproclamat de la Lugansk: "Inteleg si sustin initiativele comerciale din industria turismului, dar sa castigi bani din durerea oamenilor? Nu sustin asta".

"Nu credem ca va deveni o destinatie permanenta. Este mai degraba un turism de eveniment", spune Anatoly Aronov, cel de-al doilea co-proprietar al agentiei Megapolis Kurort.

Oamenii vor "sa vada totul ei insisi, sa traga concluzii si sa decida acolo pe cine trebuie sa ajute", a adaugat Aronov, precizand ca excursiile ar putea fi combinate cu ajutorul umanitor.

Agentia de turism spune ca nu va purta nicio responsabilitate pentru ce s-ar putea intampla cu cei care decid sa mearga intr-o astfel de excursie.