Care este viata unei femei jihadiste care traieste printre membrii gruparii extremiste Statul Islamic? Un tratat extins a fost publicat online de catre sustinatoarele ISIS din Irak si Siria, care vor sa fie cunoscute sub numele de Brigazile Khansaa. Menit sa atraga femei din Arabia Saudita si din Golf, ghidul incearca sa raspunda la intrebari si sa doboare mituri, relateaza BBC.

Femeie jihadistaFoto: Captura YouTube

Ghidul a fost tradus in limba engleza si publicat de think-tankul pe probleme de contraterorism, Quilliam.

Fragmente din "Femeile Statului Islamic"

  • "Este legitim ca o fata sa se casatoreasca la 9 ani"
  • "Cele mai pure fete vor fi maritate pana la varsta de 16-17 ani."
  • "Din acest moment ea (n.red. femeia care vrea sa se alature Statului Islamic) trebuie sa ramana ascunsa, sa sustina Califatul din spatele usilor inchise"
  • "Femeile ar trebui sa fie educate, in special despre toate aspectele religiei islamice, dar doar cand au varsta de 7-15 ani".
  • "Modelul vestic al femeii emancipate care pleaca de acasa pentru a merge la munca a esuat".
  • "Buticurile cu haine si saloanele de frumusete sunt diavolul".

Acest document extins a fost publicat pe internet pe 23 ianuarie, dar a ramas neobservat de media internationala. Mesajele din ghid par diferite fata de mesajele violente postate in mod normal de jihadiste pe retelele de socializare.

Normalitatea vietii in cadrul ISIS

Femeile reprezinta 10% din miile de recruti straini care au trecut granita cu Turcia pentru a se alatura Statului Islamic.

In ghid se arata clar ca rolul principal al femeii este "sedentar", acestea nu trebuie sa lupte, ci sa sprijine barbatii si sa le poarte copiii.

Ideea accentuata in paginile ghidului este aceea a normalitatii vietii din cadrul ISIS.

In cartea iubitelor extremistilor se insista pe ideea ca "Statul nu interzice nimic".