​​Criza economica incepe sa fie din ce in ce mai resimtita de catre agricultorii din Rusia, dar unii fermieri se pare ca au descoperit o solutie miraculoasa: o vaca speciala care nu trebuie sa fie hranita pe timpul iernii si poate supravietui perioadelor in care nu mananca nimic.

Vaca anti-criza, noua inventie din RusiaFoto: MorgueFile.com

Rasa "Aita" (n.red. "excelenta") a fost in proces de dezvoltare timp de 15 ani si poate rezista iarna doar cu mancarea pe care o gaseste sub zapada, relateaza agentia de stat Rossiiskaya Gazeta, citata de The Moscow Times.

"Aita se poate ingrasa chiar si in conditii extreme, in care vacile si taurii din alte rase nici macar nu ar supravietui", a explicat fermierul Vasily Barinov.

Nici macar straturile groase de gheata de pe suprafata pamantului nu o vor opri pe Aita: "Aita poate trai pentru o perioada lunga de timp doar din rezerva sa de grasime. Da, este posibil sa slabeasca, dar va continua sa isi hraneasca puii", spune Barinov.

Raportul extrem de pozitiv referitor la noua rasa a mers atat de departe incat a accentuat faptul ca Aita e o vaca "anti-criza".

Potrivit Rossiiskaya Gazeta, straturile speciale de grasime dintre fibrele musculare ale vacii fac carnea delicioasa".

Rasa a fost in mod oficial inregistrata la Ministerul Agriculturii, miscare ce coincide cu eforturile Rusiei de a stimula productia agricola.