Dupa ce si-a cucerit alegatorii cu stilul noncoformist, imbracat mereu casual si pe motocicleta Yamaha, Yanis Varoufakis a facut saltul spre prima pagina a tabloidelor europene. Strins cu usa intre promisiunile populiste facuta acasa si nevoia acuta de bani din UE, Varoufakis a punctat decisiv macar la un capitol: fashion.

Yanis VaroufakisFoto: Captura YouTube

Varoufakis a spart tabu-urile vechi de cand lumea politica si a ales sa mearga la intalnirea cu omologul britanic intr-o tinuta caracteristica: geaca de piele, camasa descheiata, fara cravata. "Fara cravata" este, de altfel, o constanta in guvernul Tsipras, care incerca sa vanda propriului public imaginea unui partid (Syriza) care renunta la obiceiurile paguboase (inclusiv cele vestimentare) ale vechilor politicieni.

Vazut ca o gura de aer proaspat in mijlocul politicienilor tipici, Varoufakis epateaza si prin declaratiile sale dure si atitudinea sfidatoare (cand e acasa, la Atena) fata de reprezentantii finantatorilor internationali. Internautii n-au stat mult pe ganduri si au dat frau liber imaginatiei, asa ca au inceput sa apara celebrele meme cu ministrul grec in prim-plan.