Doua activiste lesbiene au calatorit in acelasi avion cu Vitaly Milonov, arhitectul legilor anti-gay din Rusia. In semn de protest, cele doua au facut un selfie in care se saruta, in timp ce politicanul doarme in spatele lor, relateaza The Guardian. Imaginea a devenit virala dupa ce a fost postata pe Instagram.

HotNews.roFoto: Hotnews

Protestul sarutului vine in contextul in care Milonov elaboreaza un proiect de lege care sa puna capat unei lacune dintr-o lege care a permis cuplurilor de acelasi sex se casatoreasca.

"Multi oameni imi pun intrebari referitoare la ultimul meu post: chiar ne-am sarutat in fata lui Milonov? Chiar era Milonov? Poate era doar cineva care semana cu el? Cum a fost restul zborului? Raspunsurile mele: Da, chiar era Milonov. Cred ca a fost destinul, el statea chiar in spatele nostru", a spus activista Kseniya Infinity.

"In restul zborului de la Moscova la St. Petersburg, Milonov nu ne-a spus nimic. Am regizat sedinta foto in fata lui si s-a ascuns in spatele tabletei atunci cand a realizat ce facem. Sunt toate foarte fericite. El, probabil ca nu. Dar cui ii pasa?", a adaugat aceasta.

Ulterior, politicianul a declarat pentru agentia Flashnord ca femeile "au facut niste fete prostesti, s-au fotografiat si au fugit in spatele avionului unde s-au asezat si nu si-au mai aratat figurile pana la sfarsitul zborului".

Milonov le-a caracterizat pe cele doua activiste lesbiene ca fiind "nebune proaste" si "idioate".