Un numar record de arme a fost interceptat in 2014 - dintre care peste 80% erau incarcate - in bagajele de mana ale unor pasageri pregatiti sa ia avionul, pe aeroporturi americane, a anuntat vineri Agentia insarcinata cu Securitatea Transporturilor TSA.

Un numar-record de 2.212 arme - reprezentand o crestere de 22% in decurs de un an - a fost interceptat, iar 83% dintre ele erau incarcate, precizeaza TSA, potrivit Mediafax.

Agentia a controlat anul trecut 653,5 milioane de pasageri si 1,7 miliarde bagaje de mana.

Dallas si Houston in Texas (sud), Atlanta in Georgia (sud-est), Phoenix in Arizona si Denver in Colorado (sud-vest) sunt aeroporturile in care au fost efectuate cele mai importante confiscari.

O pusca de asalt incarcata a fost interceptata la Dallas, iar un pistol incarcat, de noua milimetri, pe care-l purta la sold un barbat in varsta de 94 de ani, a fost confiscat pe Aeroportul La Guardia de la New York.

Inspectorii TSA au interceptat de asemenea o grenada de mana la Los Angeles - a carei descoperire a intarziat cinci zboruri - si sase bucati de explozivi la Tampa, in Florida (sud-est).

Ei au mai gasit un cutit cu o lama de 20 de centimetri lungime intr-o enchilada, la Santa Rosa, in California (vest), si lame de barbierit intr-o felicitare la Newport News, in Virginia (est).

Potrivit legii federale, incercarea de a introduce o arma incarcata sau nu la bordul unui avion poate antrena o ancheta penala si o amenda in valoare de 10.000 de dolari.

Armele pot fi transportate in cala, daca sunt descarcate, ambalate si inchise intr-un container incuiat cu cheie.