Imagini filmate pentru un documentar pierdut, realizat de Alfred Hitchcock in lagarele de concentrare naziste, la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, au fost difuzate in premiera la New York, noteaza Mediafax.

Documentar filmat de Alfred Hitchcock in lagarele nazisteFoto: Captura YouTube

Imaginile-document au fost proiectate, joi, ca parte a unui documentar realizat de Brett Ratner, intitulat "Night Will Fall", care prezinta istoria din spatele realizarii filmului lui Alfred Hitchcock ce nu a mai fost difuzat in epoca din motive politice, potrivit Contactmusic.com

Imaginile au fost filmate de soldati special antrenati pentru a imortaliza dovezile atrocitatilor comise de nazisti descoperite de fortele aliatilor in lagarele de concentrare. Acestea ar fi trebuit sa fie folosite ca dovezi impotriva liderilor germani acuzati de crime de razboi.

Dar, inainte ca Alfred Hitchcock sa finalizeze documentarul "German Concentration Camps Factual Survey", proiectul a fost oprit, deoarece autoritatile britanice au incercat sa incheie o alianta cu Germania impotriva Uniunii Sovietice.

Brett Ratner a produs noul documentar, "Night Will Fall", care spune istoria filmului lui Hitchcock si contine o serie de interviuri cu unii dintre soldatii care au filmat imaginile din lagarele de concentrare naziste.

Actrita Helena Bonham Carter si-a imprumutat vocea pentru aceasta productie, fiind naratorul povestii.

"Night Will Fall" a fost proiectat pe 15 ianuarie, la Museum of Jewish Heritage din New York, si va fi difuzat de HBO la sfarsitul acestei luni, pentru a coincide cu implinirea a 70 de ani de la eliberarea prizonierilor de la Auschwitz, unul dintre cele mai dure lagare de concentrare, unde nazistii au torturat si ucis evrei.

La inceputurile carierei, cu mult inainte de succesele lui hollywoodiene, cineastul britanic Alfred Hitchcock a regizat o serie de filme ce purtau deja amprenta celui care a fost numit ulterior "marele maestru al suspansului".

In ciuda faptului ca a fost nominalizat de sase ori la premiile Oscar, printre care pentru filmele "Psycho", "Pasarile/ The Birds" si "In spatele ferestrei/ Rear Window", Alfred Hitchcock nu a reusit niciodata sa plece acasa cu o statueta a Academiei de film americane.