O publicatie chineza a denuntat "indecenta" ultimei coperte a revistei franceze de satira Fluide Glacial, care evoca "pericolul galben", in contextul criticilor referitoare la libertatea de exprimare de dupa atacurile de la Charlie Hebdo, relateaza AFP.

Coperta revistei Fluide GlacialFoto: Fluide Glacial

In ultimul sau numar, Fluide Glacial a publicat pe prima pagina o caricatura cu un francez ce conduce o ricsa in care sta un chinez si o blonda vizibil incantata. Deasupra caricaturii apare titlul: "Pericol galben, si daca ar fi deja prea târziu?".

"Poate ca revista urmareste sa atraga atentia lumii, urmand exemplul lui Charlie Hebdo", scrie cotidianul Global Times.

"Ce indecenta!", continua ziarul, apropiat de Partidul Comunist Chinez, intr-un editorial intitulat "Moda libertatii de exprimare risca sa agraveze conflictele".

Dupa izbucnirea miscarii "Je Suis Charlie", ca reactie la atentatele de la redactia saptamanalului de satira Charlie Hebdo, presa chineza critica conceptia franceza referitoare la libertatea de exprimare, evidentiand faptul ca Franta este in mijlocul conflictelor culturale si religioase.

"Putem sfatui societatea franceza sa inceteze sa mai reprezinte imaginea profetului", a insistat cotidianul Global Times.

"Este mai greu pentru musulmani sa isi schimbe religia decat pentru Europa sa isi adapteze conceptia referitoare la libertatea de exprimare. Daca francezii considera ca aceasta ajustare este ceva negativ, atunci libertatea lor de exprimare este o religie in sine", scrie in paginile cotidianului.