Un cersetor profesionist, care a calatorit sute de kilometri pentru a ajunge in Londra, a folosit un cititor de carduri pentru a accepta platile de la turistii instariti, scrie The Telegraph.

Damien Preston-Booth, in varsta de 37 de ani, face naveta intre casa sa inchiriata din nord-vest, dar pretinde ca nu are o locuinta atunci cand ii roaga pe trecatori sa ii dea bani.

Cersetorul primeste bani de la turistii bogati din zona Mayfair, dar are si un cititor de carduri mobil prin intermediul caruia accepta donatiile pe contul sau PayPal.

Cititorul de carduri este conectat prin Bluetooth la smartphone-ul sau, iar donatorul primeste o chitanta pentru donatie prin email.

Pe pagina de Facebook a lui Damien apar poze cu acesta in Paris si Ibiza.

Un cunoscut al cersetorului a spus ca de Anul Nou Damien a primit foarte multi bani in fata hotelului in care sultanul Bruneiului gazduia o petrecere.

Zvonurile spun ca Preston-Booth traieste din ajutoare sociale in valoare de 300 de lire pe luna. Acesta vine in fiecare miercuri in Londra, unde petrece trei zile cersind.

"Nu am nimic de ascuns. Nu am avut casa si am cersit cat stateam in Londra. Nu mai fac asta din octombrie, de cand mi-am luat apartamentul", a spus cersetorul.

Damien a adaugat ca face naveta spre Londra pentru a-si cauta un loc de munca, precizand ca incearca sa isi puna ordine in viata.