Producatorii serialului american Homeland au luat decizia de a modifica povestea astfel incat sa nu mai fie legata de extremistii musulmani, dar neaga ca schimbarea ar avea vreo legatura cu recentele atacuri de la Charlie Hebdo, relateaza The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Davis Nevins, directorul canalului Showtime, a explicat ca producatorii iau in considerare "relocarea" dramei departe de Orientul Mijlociu si Pakistan in urmatorul sezon, dar a insistat pe ideea ca decizia nu are nicio legatura cu atacurile teroriste din Paris.

"Nu vom ramane la ideea ca trebuie sa evidentiem relatia SUA cu lumea musulmana", a spus Nevins.

"Adevaratul concept din spatele serialului este cat de dificil este sa fii America in secolul 21, cat de grele sunt alegerile care trebuie facute. Cred ca este o poveste care va ramane relevanta [...] Poate fi vorba de Africa, de Europa, ar putea fi vorba de un alt loc din Orientul Mijlociu", a adaugat acesta.

Nevins a mai precizat ca "a fost o luna grea pentru libertatea de exprimare in intreaga lume" in lumina atacurilor de la Charlie Hebdo si a cazului Coreea de Nord-Sony, dar a specificat ca atacurile din Franta nu vor impiedica serialul de la a atinge subiecte internationale sensibile.

"Sper ca atacurile nu vor fi luate deloc in considerare. Chiar nu vreau sa existe nicio limitare. Nu ma astept ca va fi. Ei nu s-au ferit niciodata de nimic dificil", a afirmat Nevins.

Homeland s-a concentrat pe amenintarea teroristilor islamici pentru Statele Unite de la difuzarea primului episod, in 2011.

Ultimul sezon a fost criticat de catre oficialii pakistanezi pentru ca a portretizat tara ca un "iad sfasaiat de razboi". Homeland a fost condamnat si de catre Israel pentru ca l-au comparat pe fostul premier Menachem Begin cu un lider taliban fictional.