Presedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan l-a intampinat pe Mahmoud Abbas, presedintele palestinian, cu un mic spectacol de moda, realizat de actori imbracati in costumele militare ale celor 16 state fondate de turci de-a lungul istoriei, noteaza HurriyetDailyNews.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imaginile de la ceremonie ii arata pe cei doi sefi de stat dand mana, fiind flancati de suita de costume. Ulterior Erdogan si Abbas s-au mutat in sala de sedinte pentru discutii bilaterale.

In Turcia au existat recent controverse referitoare la palatul prezidential al lui Recep Tayyip Erdogan. Cunoscut sub numele de Ak Saray (Palatul Alb), acesta a fost construit pe un deal impadurit de la marginea capitalei Ankara, pe o suprafata de 150.000 de metri patrati. Erdogan a deschis palatul pe 30 august, dupa ce a devenit presedinte.

Ak Saray este mai mare decat Casa Alba din Washington, decat Kremlinul din Moscova si chiar decat Palatul Versailles de langa Paris. Palatul a costat 615 milioane de dolari, aproape dublu fata de estimarile anterioare.