Gala de decernare a Globurilor de Aur, cele mai importante distinctii cinematografice din Statele Unite ale Americii dupa premiile Oscar, a adus, duminica seara, o serie de omagii vibrante victimelor ucise de teroristi, saptamana trecuta, la Paris.

Diane Kruger- "Je Suis Charlie"Foto: Captura YouTube

"Astazi este o zi extraordinara, milioane de persoane au iesit pe strada nu doar la Paris, ci si in lumea intreaga", a declarat starul hollywoodian George Clooney, pe scena, dupa ce a primit premiul Cecil B. DeMille, pentru intreaga cariera si pentru operele sale de caritate, relateaza Mediafax.

"Nu vom participa la mars din teama. Nu vom face acest lucru. Astfel, si ", a adaugat actorul american, in limba franceza.

In sala dedicata presei, George Clooney a spus ca spera ca atentatele din Franta nu vor alimenta un sentiment antimusulman in Europa si in alte zone ale lumii.

La inceputul galei, Theo Kingma, presedintele Asociatiei presei straine de la Hollywood (HFPA), care decerneaza Globurile de Aur, a spus: "Trebuie sa fim uniti in fata oricui va dori sa suprime libertatea de exprimare, peste tot, din Coreea de Nord si pana la Paris". Declaratia lui a fost salutata cu ovatii, in picioare, de toti participantii la eveniment.

Theo Kingma a facut aluzie si la atacul informatic comis asupra studiourilor Sony Pictures pentru a forta anularea lansarii filmului-parodie "The Interview". Acel atac cibernetic a fost atribuit de Statele Unite Guvernului nord-coreean de la Phenian.

Actorul Jared Leto a declarat la randul sau: "Pentru fratii, surorile, prietenii si familiile noastre din Franta, gandurile noastre sunt alaturi de voi in aceasta seara".

"Va iubim. Je suis Charlie", a adaugat actorul american, in limba franceza.

Amy Adams, recompensata cu Globul de Aur la categoria "cea mai buna actrita intr-un film - comedie" pentru rolul din "Big Eyes", a declarat la randul ei in sala de presa: "Inima mea este alaturi de toti oamenii din Paris si alaturi de toti aceia care sunt victime ale violentei".

Actrita Diane Kruger si cantaretul austriac travestit Conchita Wurst au purtat duminica la Los Angeles insigne "Je suis Charlie", la fel ca George Clooney si Kathy Bates.

Actritele de comedie Tina Fey si Amy Poehler, care au prezentat pentru a treia oara gala Globurilor de Aur, au facut de mai multe ori aluzii pe parcursul evenimentului la atacul informatic asupra Sony Pictures atribuit Phenianului.

"Astazi, celebram toate filmele de cinema si televiziune care au fost aprobate de Coreea de Nord", au declarat cele doua actrite, in timp ce actrita Margaret Cho, deghizata intr-un fals militar nord-coreean, s-a ridicat in picioare pentru a-si face un selfie cu Meryl Streep, inainte de a urca pe scena pentru a sustine un presupus discurs.