Tot discutam despre cati kilometri de autostrada vom inaugura in acest an. Prin tara si prin lume inca mai puteti vedea constructii ridicate de romani de acum doua mii de ani. Ma intreb daca peste 2000 de ani vor fi in picioare diversele constructii ridicate astazi. Ce avea atat de special betonul roman? Era obtinut prin tehnologii "verzi"? Dar sa trecem de complexul autostrazilor.....Ziceti ca (virgula) cofeina inhiba creativitatea? Stiti cum bea Balzac cafea? Nu isi facea o ceasca, asa cum face orice om, ci o macina si apoi o aspira pe stomacul gol. Un text interesant din The New Yorker. In schimb berea...Ei bine, berea te face foaaaarte creativ!

intalnireaFoto: Muzart Grafica
  • Bine, trec peste modul in care au facut-o (sa imbeti niste biete pasari nu e cel mai etic comportament...), dar uite ca cercetatorii au avut dreptate: pasarile bete canta fix ca betivii!

Between Two Ferns with Zach Galifianakis: Brad Pitt. Sunt un fan al acestor emisiuni. Pe gazda il stiti din Marea Mahmureala...

Between Two Ferns with Zach Galifianakis: Brad Pitt from Funny Or Die

  •  De ce nu zboara avioanele de linie mai repede? Suntem totusi in epoca vitezei, nu ? In 1947 s-a atins Mach 1, iar acum  o luna, s-a zburat cu Mach 5 . De ce nu zburam si noi cu Taromul, de pilda, mai rapid? Raspunsul primit este foarte bine scris si mai ales, documentat.
  • Intr-o lume a algoritmilor, ce sens mai are judecata umana? In inchisorile americane exista softuri care estimeaza care dintre detinutii eliberati se vor intoarce dupa gratii. Exista softuri pentru sah (oh, asta o stiti cu totii), pentru gatit, pentru citit, pentru aproape orice. Ce sens are sa mai gandesti singur, cand softul face asta in locul tau? Ei bine,  are un mare sens!
  •  De ce suntem atat de atrasi de Internet? De ce e netul o gaura neagra care ne absoarbe? Ati auzit de « email apnea » ? Nu e chiar o boala, dar face ca 80% dintre noi sa ne tinem o secunda respiratia cand vedem ca avem un email nou in Inbox.
  •  Simplu: Cum sa fim fericiti. Cu Daniel Kahnemann. Daca nu ati auzit de el pana acum, inca nu e prea tarziu totusi.