Producatorii chinezi renunta la utilizarea etichetelor pe care scrie "Made in China" (n.red. confectionat in China) pe hainele care urmeaza sa fie vandute in Japonia, intr-un efort de a creste vanzarile, scrie BBC.

Preturile producatorilor din China, in scadere continua de trei ani si 7 luniFoto: Captura YouTube

Masura este o incercare de a depasi perceptia conform careia hainele fabricate in China sunt de proasta calitate, informeaza site-ul South China Morning Post.

Incepand de la intrarea in vigoare a masurii, hainele vor avea etichete pe care va scrie "Made in PRC" (n.red. confectionat in Republica Populara Chineza). Multi consumatori japonezi nu stiu semnificatia acronimului, scrie publicatia chineza.

Agentia consumatorilor din Japonia spune ca desi termenul se pierde in traduceri, nu exista argumente care sa opreasca companiile din China sa isi schimbe etichetele.

Ca raspuns, industria de imbracaminte din Japonia planuieste sa isi puna propria eticheta pe care va scrie "J Quality". Eticheta japoneza va fi aplicata doar daca piesa vestimentara este confectionata in intregime in Japonia.