Bestsellerul "Merci pour ce moment", in care Valerie Trierweiler descrie povestea ei de iubire cu presedintele francez Francois Hollande, dar si despartirea de acesta, va fi adaptat pentru marele ecran, a anuntat luni pentru revista Gala actrita si producatoarea franceza Saida Jawad, citata de AFP.

Valerie Trierweiler "Merci Pour Ce Moment"Foto: Captura YouTube

"Prin , Valerie intruchipeaza lupta unei femei care isi striga adevarul (...) Romarin Films, compania mea de productie, in acord cu Valerie, dezvolta in prezent o adaptare cinematografica a bestsellerului si analizeaza posibilitati de coproductie cu alte companii franceze si internationale", a anuntat Saida Jawad, potrivit Mediafax.

"Nu pregatesc un film polemic, vreau doar sa povestesc lupta unei femei indragostite, chiar daca povestea in sine este exceptionala, deoarece barbatul pe care il iubeste este presedinte. Tema in sine ramane una universala", a adaugat tanara producatoare franceza, care spune ca l-a sustinut pe Francois Hollande in timpul campaniei prezidentiale din 2012.

Cartea scrisa de Valerie Trierweiler, lansata la inceputul lui septembrie 2014 in Franta si publicata apoi in mai multe alte tari, a fost tiparita in peste 730.000 de exemplare, aducandu-i autoarei sale incasari de peste 1 milion de euro. Luni, romanul se afla in continuare in Topul 3 saptamanal al celor mai bine vandute carti din Franta.

Valerie Trierweiler va avea, de asemenea, un cuvant de spus in privinta felului in care va fi realizata aceasta adaptare cinematografica.

Presedintele socialist francez si-a anuntat despartirea de Valerie Trierweiler, cu care avea o relatie de mai multi ani, la doar cateva zile dupa aparitia in presa, in ianuarie 2014, a unor articole care dezvaluiau faptul ca Francois Hollande avea o relatie secreta cu actrita Julie Gayet.