Ofiterul Scot VanSolkema a oprit soferii din Lowell, Michigan, pentru ceea ce pareau a fi infractiuni rutiere minore. In timpul conversatiei el intreba soferii care sunt dorintele si visele lor de sarbatori.Acestia au mentionat jucarii pentru copii si dispozitive electronice, relateaza Washington Post.

Politia din Michigan ofera cadouri soferilorFoto: Captura YouTube

Imediat dupa incheierea conversatiei, politistul le oferea soferilor cadourile dorite, precizand ca nu va fi emisa nicio amenda pe numele lor.

Politia din Lowell a fost abordata de antreprenorul Rob Bliss care le-a propus ofiterilor sa realizeze un video in care politia sa fie pusa intr-o lumina diferita.

Bliss a facut echipa cu compania UPtv, care difuzeaza filme si emisiune de televiziune. Planul conceput presupunea ca UPtv sa cumpere cadourile si Politia din Lowell sa le distribuie.

Departamentul a fost de acord, iar video-ul a fost pus pe Youtube pe data de 9 decembrie.

Seful politiei din Lowell, Steve Bukala, a precizat ca 50 de conducatori auto au fost opriti de catre ofiteri si ca politia „a inmanat aproximativ 30 de cadouri in valoare totala de aproximativ 7000 de dolari. Cel mai scump a fost un laptop si un joc Xbox”.