O femeia mergea pe strazile din Kabul intr-o rochie de lungime medie pare un lucru normal in majoritatea oraselor din lume. Dar o astfel de poza s-a raspandit foarte repede pentru ca a fost facuta in Kabul, Afganistan, relateaza BBC.

Femeia misterioasa din KabulFoto: captura ecran

"Am fost socat. Am stiut ca trebuie sa capturez acest moment special pentru ca nu am vazut niciodata o femeie mergand pe strazi imbracata astfel", a spus Hayat Ensafi, jurnalist local.

In Afganistan, femeilor le sunt impuse restrictii referitoare la imbracaminte. Dupa ce a facut fotografia, Ensafi a incercat sa vorbeasca cu femeia misterioasa.

"A plecat foarte repede si nu a vorbit cu mine deloc", a adaugat acesta.

Dupa ce Hayat a postat fotografia pe Facebook, mii de persoane au distribuit-o si au comentat la adresa femeii.

Desi este greu de spus cate persoane au vazut poza si ce constituie un trend online intr-o tara cu o utilizare a internetului foarte scazuta, reporterul BBC din Kabul spune ca femeia este in centrul multor discutii.

"Am vazut mii de oameni vorbind despre asta. Nu numai pe retelele de socializare, ci si pe strazi oamenii vorbesc despre ea si se intreaba daca este bolnava mintal sau daca protesteaza", a spus Syed Anwar.

Unii utilizatori de Facebook interpreteaza gestul ca pe unul politic.

"Este corpul ei, nu al vostru. Apreciati curajul. Vrem sa vedem mai multe femei care sa iasa asa", a scris Siddiq.

"Corpul meu, dreptul meu", a scris o alta femeie din Afganistan.

Cu toate acestea, o parte din utilizatori au fost mai putini incantati de gestul femeii. "Traim intr-o tara musulmana si nu putem suporta oamenii ca ea", a comentat utilizatorl Ahmad.

"Este riscant pentru femei sa iasa din casa cu picioarele descoperite. In acelasi timp, unii oameni au argumentat ca acest stil de imbracaminte paveaza drumul catre propaganda talibana", a precizat Syed Anwar.

Identitatea femeii ramane necunoscuta. Dupa ce am facut poza, femeia a disparut lasand numai controverse in urma sa.

"Intregul Kabul este socat", spune Hayat Ensafi.