O femeie care purta un stimulator cardiac a murit dupa ce a trecut prin scannerul de la aeroportul din orasul rusesc Ulan-Ude. Diana Tolstova, in varsta de 30 de ani, a murit in aeroport la cateva minute dupa ce a trecut prin detectcorul de metale. Sotul sau Maxim, a spus ca ei au oferit documentele care demonstrau ca Diana poarta un stimulator cardiac, care este in general afectat de scannerele de la aeroport, scrie The Telegraph.

"Nu stiu ce s-a intamplat, dar pana la urma ea a trecut prin scanner. Cand am ajuns la poarta de plecare Diana a inceput sa se simta ametita si a cazut brusc. Am prins-o in brate si am chemat ajutor medical. In cateva minute doctorii au venit, dar nu au stiut ce sa faca. Nu i-au oferit primul ajutor si nu au chemat o ambulanta", a povestit Maxim.

"Personalul din aeroport si cel de securitate primesc instructiuni stricte despre cum trebuie sa gestioneze persoanele care poarta stimulatoare cardiace si i-am avertizat sa nu ii lase niciodata sa treaca prin scannere. In circumstante normale, agentii vad documentele si lasa persoana respectiva sa treaca. In acest caz, pacientul se pare ca ori a uitat, nu a stiut sau a fost confuz in ceea ce priveste securitatea aeroportului", a precizat purtatorul de cuvant al aeroportului.