Luna trecuta, trei norvegieni au stabilit un nou record mondial, reusind sa viziteze cele mai multe tari intr-o singura zi. Acestia au reusit sa ajunga in 19 tari diferite din Europa in doar 24 de ore, doborand recordul din 2012 (17 tari in 24 de ore). In timpul calatoriei, cei trei barbati au urmat trei reguli simple: sa fie prezenti fizic in fiecare tara, sa incheie vizitele in 24 de ore consecutive si sa ofere dovezi pentru presa, noteaza Oddity Central.

Un nou record mondial: 19 tari vizitate in 24 de oreFoto: Captura Vimeo.com

Cei trei calatori, Gunnar Garfors (39 de ani), Tay-young Pak (42 de ani) si Øystein Djupvik (40 de ani) si-au inceput calatoria din Grecia la miezul noptii, pe data de 22 septembrie. De acolo, acestia au mers spre nord-vest trecand prin alte 18 tari: Bulgaria, Macedonia, Kosovo, Serbia, Croatia, Bosnia, Slovenia, Austria, Ungaria, Slovacia, Republica Ceha, Germania, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franta si Elvetia.

Barbatii au reusit sa faca oprirea finala in Liechtenstein, chiar inainte de trecerea celor 24 de ore. Si, desi au avut timp de pierdut la sfarsitul calatoriei, conditiile meteo nefavorabile i-au impiedicat sa ajunga la tara numarul 20: Italia.

"A fost o calatorie fantastica. Acum trebuie sa sarbatorim timp de 24 de ore. Am depasit vechiul record cu doua tari si suntem extrem de multumiti de noi", a declarat Garfors, la putin timp dupa incheierea calatoriei.

"Sponsorul nostru principal, compania ComeOn, specializata in jocuri de noroc, a mentinut entuziasmul viu prin setarea unor cote in cazul in care am fi reusit sau nu sa depasim recordul", au explicat Pak si Djupvik.

Pentru a completa o astfel de excursie, cei trei au planificat indelung detaliile calatoriei. Ei au inchiriat masini pentru a duce la bun sfarsit o mare parte a calatoriei si au zburat cu doua avioane (din Macedonia in Serbia si din Austria in Germania).

Barbatii nu au avut foarte mult timp pentru a se opri si a manca, astfel ca au mancat pe drum pentru a nu pierde timpul. Pe parcursul calatoriei, cei trei si-au documentat progresul si experientele utilizand pe retelele de socializare "hastagul" #recordrun.

Aceasta nu este prima oara cand Garfors, Pak si Djupvik au incercat sa depaseasca recordul mondial. In mai, cei trei au reusit sa egaleze recordul anterior, vizitand 17 tari in 24 de ore.

"Ruta este noua, am planificat-o cu mai multa atentie si acum avem experienta. Experienta esecului", au spus cei trei.

"Totul a mers conform planului, cu exceptia conditiilor meteorologice proaste din Elvetia si problemelor cu o masina inchiriata in Grecia, inainte de inceputul cursei", a explicat Garfors.

"Tuturor ne place drama si povestile bune, daca se termina cu bine. Asta chiar s-a terminat bine", a adaugat Garfors.