Noul anunt publicitar al firmei americane de lenjerie Victoria's Secret - "The Perfect Body" - a starnit o ampla polemica in Marea Britanie, in conditiile in care reclama sugereaza ca top-modelele slabe care apar in reclama au "corpuri perfecte", informeaza ziarul spaniol ABC, citat de Agerpres.

Campanie Victoria's SecretFoto: Captura YouTube

Campania de marketing a starnit critici pe retelele de socializare pentru mesajul negativ si putin sanatos pe care il transmite, iar ulterior s-a lansat o initiativa de strangere de semnaturi pentru a cere retragerea sau schimbarea mesajului sau.

Dupa lansarea campaniei "The Perfect Body" pe strazile Londrei si in magazinele online, criticile nu s-au lasat asteptate si au invadat retelele de socializare cu mesaje precum: "Cine i-a dat dreptul firmei Victoria's Secret sa decida cum trebuie sa fie corpul perfect? Nu trebuie sa ne rusinam de corpul nostru!"

Frances Black, o studenta britanica la Universitatea din Leeds, a mers chiar mai departe si a lansat o petitie, in care solicita firmei americane de lenjerie de corp "sa isi ceara scuze si sa schimbe mesajul acestei campanii iresponsabile de marketing".

Tanara insista ca acest mesaj transmite conceptii gresite cu privire la corpul uman si contribuie la cresterea problemelor derivate din lipsa de stima fata de propriul corp si la aparitia tulburarilor alimentare.