O noua cercetare arata ca invatarea unu cuvant nou aprinde circuitele din creier care se activeaza si in timpul sexului. Limbajul uman este un fenomen unic care ne separa de ceilalti membri ai regnului animal. Aparitia acestuia a fost un pas extrem de important in evolutia noastra. Cu toate acestea, motivatia care ne impuslioneaza sa invatam o noua limba de la varste fragede a fost un mister, scrie IFL Science.

Unii oameni de stiinta au emis ipoteze conform carora mecanismele de invatare a unei limbi noi ar putea fi asociata cu circuitele de recompensa din creier, ceea ce intareste impulsul de a invata cuvinte noi.

Dar, pana acum, dovezile in sustinerea acestei ipoteze nu au fost fost foarte clare.

In acest ultim studiu, care a fost publicat in revista Current Biology, cercetatorii din Spania si Germania au analizat activitatea creierului la 36 de adulti, utilizand o tehnica numita imagistica prin rezonanta magnetica functionala. Scanarile au fost realizate atunci cand participantii faceau doua activitati diferite: invatau sensul unor cuvinte noi si se jucau jocuri de noroc.

In timpul ambelor activitati, participantii au prezentat activitate in striatumul ventral, o regiune importanta implicata in procesele de recompensa si motivatie. Aceeasi zona se activeaza si in timpul sexului sau atunci cand persoana in cauza utilizeaza droguri.