Un papagal vorbitor de limba engleza, care a fost pierdut de proprietarul sau, a fost regasit dupa patru ani, pasarea comunicand de data aceasta in limba spaniola, scrie Mediafax.

Nigel, un papagal gri african, a disparut din casa din California a proprietarului sau britanic in anul 2010. Darren Chick, proprietarul pasarii vorbitoare, a gasit papagalul dupa patru ani, dar, spre surpriza sa, acesta vorbea acum limba spaniola, potrivit The Independent.

Desi la reintalnire pasarea l-a ciupit pe Chick, barbatul a spus ca Nigel "se simte foarte bine". Accentul britanic al lui Nigel a disparut, papagalul vorbind acum perfect in limba spaniola si mentionand cand si cand numele "Larry".

Chick nu stie unde a fost pasarea timp de patru ani. "Este foarte ciudat, am stiut ca este el in momentul in care l-am vazut", a spus proprietarul papagalului.

Nigel a fost gasit de Julia Sperling, care detine o frizerie pentru caini, si l-a luat cu ea pentru a-l ingriji, pentru ca semana cu un papagal din anunturile de animale pierdute.

"Este o pasare foarte vesela. Canta si vorbea fara oprire, latra precum cainii", a spus Sperling, care a precizat ca a putut intelege ce spunea, pentru ca ea cunoaste limba spaniola. Nigel repeta cuvintele "Ce s-a intamplat?" cand a fost gasit.

Stapanul lui Nigel a fost descoperit dupa ce o asistenta veterinara a primit pasarea, crezand ca este papagalul pe care l-a pierdut ea, dar, dupa ce si-a dat seama ca nu ii apartine, a folosit informatiile din microcipul implantat lui Nigel, afland astfel istoricul vanzarilor si contactandu-l pe Darren Chick.

"M-am prezentat si am intrebat "ati pierdut o pasare?", dar el a crezut ca ma refer la o data mai recenta. S-a uitat la mine de parca eram nebuna", a povestit asistenta veterinara despre momentul intoarcerii papagalului Nigel la adevaratul stapan.