Kuzya, un tigru siberian eliberat in salbaticie de catre presedintele rus Vladimir Putin, a trecut de granita si a ajuns in China, potrivit oficialilor, citati de BBC. Animalul pe cale de disparitie este unul dintre cei trei tigri eliberati de Putin in luna mai.

Autoritatile forestiere spun ca tigrul a intrat pe teritoriul Chinei, dupa ce a trecut de salbaticia din estul Siberiei in cautare de hrana.

Potrivit agentiei de stiri din China, Kuzya a fost gasit cu ajutorul unui dispozitiv electronic, iar specialistii incearca acum sa ii urmareasca miscarile.

Chen Zhigang, directorul rezervației naturale Taipinggou din nord-estul Chinei, a precizat ca nu se pune problema ca tigrul sa nu gaseasca mancare si ca, in caz ca este necesar, in rezervatie vor fi trimise vite.

"Un expert rus ne-a sunat sa ne informeze asupra locatiei tigrului si a spus ca spera ca il putem proteja", a adaugat acesta.

Presedintele Rusiei este cunoscut pentru admiratia sa fata de cascadoriile elaborate in aer liber, care implica uneori si animale.

In Siberia au mai ramas aproximativ 400 de tigri, desi specia este pe cale de disparitie in China.