Jeremy Clarkson sustine ca echipa Top Gear a fost "prinsa intr-o ambuscada", organizata de catre oficialii guvernului argentinian, care incearca sa obtine capital politic referitor la Insulele Falkland. Prezentatorul celebrei emisiuni TV a acuzat guvernul Argentinei ca i-a intins o capcana care ar fi putut sa ii coste viata pe realizatorii emisiunii, relateaza The Telegraph.

Jeremy ClarksonFoto: YouTube

Membrii echipei Top Gear au fost nevoiti sa isi abandoneze masinile dupa ce au fost atacati cu pietre de catre cetateni furiosi din Argentina, care au observat ca masina lui Jeremy Clarkson avea o placuta de inmatriculare ce ducea cu gandul la razboiul din Insulele Falkland.

Vehiculul, un Porsche cu numarul de inmatriculare H982 FKL, despre care s-a spus ca face referire la conflictul din Insulele Falkland din 1982, a fost abandonat de catre echipa emisiunii.

Cu toate acestea, Clarkson a spus ca nu placuta a fost problema (el a sustinut ca e doar o coincidenta nefericita) si a acuzat guvernul argentinian pentru orchestrarea unei ambuscade cu mafioti inarmati cu tarnacoape, pietre si caramizi.

"Nu am nicio indoiala ca am intrat intr-o capcana", spune Clarkson.

"Eram englezi (in afara de un fotograf si un doctor scotian) si acesta a fost un motiv suficient de bun pentru ca guvernul sa trimita 29 de oameni furiosi si inarmati cu caramizi", a precizat prezentatorul.

Acesta a sustinut ca echipa a fost "atrasa intr-o ambuscada. Nu va indoiti, vietile noastre erau in joc".

BBC se confrunta acum cu intrebari referitoare la motvul pentru care a permis filmarea emisiunii in sudul Argentinei dupa ce Clarkson a spus ca echipa stia de "sentimentele anti-britanice, care sunt inca puternice in regiune".