Un student Erasmus din patru si-a cunoscut partenerul in timpul sederii in strainatate, in timpul programului, arata Comisia Europeana. Programul european de schimb de studenti a contribuit la nasterea a un milion de copii de la infiintarea sa in 1987, relateaza AFP.

Pe langa faptul ca incurajeaza spiritul antreprenorial, mobilitatea si invatarea limbilor straine, programul Erasmus, popularizat si prin intermediul filmului "L'Auberge espagnole", are implicatii si in viata privata a studentilor.

Potrivit unui studiu publicat de executivul european, 27% dintre fostii studenti Erasmus spun ca si-au intalnit partenerul actual in timpul sederii lor in strainatate.

Erasmus favorizeaza cuplurile de nationalitati diferite, avand in vedere ca o treime (33%) dintre fostii studenti sunt vizati de acest aspect - aproape de trei ori mai multi decat cei care nu au mers niciodata in strainatate (13%).

Pe piata locurilor de munca, studentii Erasmus fac diferenta. Experienta in strainatate este considerata cruciala de catre angajatori si le permite sa isi dezvolte curiozitatea, increderea in sine si capacitatea de a rezolva probleme.

Aproximativ 64% dintre angajatorii intervievati cred ca experienta in strainatate este foarte importanta in vederea obtinerii unui loc de munca, comparativ cu 37% care credeau acest lucru in 2007.

In prezent, aproximativ 10% din tinerii europeni studiaza in strainatate, prin intermediul sprijinului public sau privat, potrivit datelor Comisiei. Aproximativ 5% dintre acestia primesc o bursa Erasmus.

Studiul Comisiei este cel mai mare de acest gen, fiind realizat in 34 de tari. In cadrul studiului au fost colectate aproape 80.000 de raspunsuri.