​Primul prezentator de stiri transsexual din India a aparut pe ecran la doar cateva luni dupa ce Curtea Suprema a tarii a recunoscut ca persoanele transexuale reprezinta "al treilea gen", scrie The Independent.

Padmini PrakashFoto: Captura YouTube

Padmini Prakash, in varsta de 31 de ani, a lucrat ca instructor de dans si a jucat in seriale inainte de a fi recrutat de Lotus News in sudul statului Tamil Nadu.

Prakash a declarat pentru Times of India ca a fost renegat de familie in momentul in care le-a spus ca este transexual, confruntandu-se cu discriminare toata viata.

"Am fost foarte ingrijorat pentru ca a trebuit sa ma concentrez si asupra dictiei si sa mentin un ritm narativ constant pentru a ma asigura ca exista o claritate si ca telespectatorii ma pot intelege", a afirmat Prakash.

Popularitatea lui Prakash printre telespectatori a determinat promovarea rapida a acesteia, ea devenind fata stirilor de la ora 19.

Presedintele Lotus News a spus ca intreaga echipa "l-a sustinut" pe Prakash: "Dupa studiile initiale, am fost convins ca ea va avea potentialul unui prezentator de stiri excelent".

Prakash a fost implicat in campanii privind drepturile transsexualilor, protestand impotriva discriminarii, hartuirii si stigmatizarii minoritatilor sexuale din India.