O militanta pentru drepturile omului, membra intr-o organizatie din Arabia Saudita, a fost amendata de politie dupa ce a condus masina catre spital. Aliyah Al Farid, o femeie de afaceri si membru al Societatii Nationale pentru Drepturile Omului, sufera de o afectiune cronica ce o obliga sa faca ocazional vizite la spital, scrie The Independent.

In Arabia Saudita nu este ilegal ca femeile sa conduca vehicule pe strada, dar este ilegal sa li se acorde permis de conducere, ceea ce face prima lege inutila.

Ingrijorata de starea sa de sanatate si aflandu-se in imposibilitatea de a gasi un insotitor, Al Farid a mai fost prinsa de doua ori conducand masina sotului.

Cand Al Farid le-a explicat politistilor ca este foarte bolnava si ca nu a putut gasi pe nimeni care sa o ajute, acestia au fost de acord ca femeia sa conduca pana la spital, cu conditia ca ei o vor astepta afara. Cu toaate acestea, Al Farid a gasit patru masini de politie in fata si a fost dusa la Departamentul de Trafic local.

"Le-am zis ofiterilor de trafic ca trebuie sa conduc pentru ca era un caz de urgenta. Nu am facut-o intentionat si nu caut faima sau popularitate in presa. Eram foarte bolnava si asta este tot", a declarat Al-Farid.

Femeia a invatat sa conduca in Bahrain si nu are permis de conducere saudit.

"Nu exista legi care sa interzica femeilor sa conduca", a declarat femeia, adaugand ca a refuzat sa fie de acord cu politistul care i-a cerut sa nu mai conduca niciodata.

Al-Farid detine un centru de îngrijire a persoanelor cu nevoi speciale si ocazional trebuie sa se grabeasca cu pacientii la spital.

"Nu putem lasa un pacient epileptic in convulsii, pe podea, in timp ce il asteptam pe soferul nostru, care trebuie sa vina si sa il duca la spital. Trebuie sa ma pun in spatele volanului si sa o fac eu", a spus Al-Farid pentru Saudi Gazette.