Dependentii de smartphone din orasul Chongqing din China, care nu isi pot lua ochii de la telefon atunci cand merg pe strada, au acum un culoar pictat special pentru ei. "Primele trotuare pentru utilizatorii de telefoane mobile din China", se arata pe un indicator albastru, care marcheaza inceputul culoarului marcat, care a fost impartit in doua cu o linie alba, relateaza The Telegraph.

Banda speciala pentru dependentii de telefoaneFoto: captura ecran

Utilizatorii de telefoane mobile sunt instruiti sa foloseasca o parte a culoarului, care are sageti albe, pictate pe asfalt, pentru a le arata directia de mers in timp ce ei privesc la dispozitivele electronice.

Ideea pare sa fie copiata dintr-un proiect, prezentat pe National Geographic, care arata ca foarte putine persoane au schimbat partea de trotuar pe care mergeau dupa ce au vazut indicatoarele pictate pe asfalt.

Cu toate acestea, oficialii din China spun ca marcajele incearca sa le reaminteasca pietonilor ca "nu este o idee foarte buna sa te joci cu telefonul atunci cand mergi".

Initiativa autoritatilor chineze vine dupa ce studiile recente au aratat ca dependenta de telefoane mobile este foarte raspandita atat in China, cat si in restul lumii.