Politia federala australiana si-a cerut scuze pentru ca a lasat un dispozitiv explozibil, ascuns intr-o valiza, pe aeroportul din Sydney timp de aproape o luna de zile. Dispozitivul, conceput pentru antrenarea cainilor, continea aproximativ 230 de grame de explozibil plastic si a fost descoperit atunci cand o femeie si-a confundat bagajul cu valiza politiei, relateaza The Australian.

Politia australianaFoto: Captura YouTube

"Dupa ce a descoperit explozibilul, femeia l-a dus la sectia de politie Cessnock,iar ofiterii au evacuat temporar cladirea ca o masura de precautie", se arata in comunicatul politiei.

Dispozitivul nu era armat si niciun pasager nu a fost in pericol pe parcursul celor trei saptamani, a specificat Politia Federala.

"Politia Federala Australiana ia in serios aceasta eroare, iar instructorul cainelui care a lasat in urma, din greseala, acest dispozitiv a fost identificat si va fi supus unei investigatii", a declarat comandantul Buchhorn.

"Desi persoanele care au calatorit in aceasta perioada nu au fost in pericol niciun moment, noi ne revizuim constant procesele din aceasta zona si o vom face din nou, in lumina acestui incident".

"Acest tip de antrenament este esential pentru echipele noastre canine, permitandu-le cainilor sa experimenteze pericole potentiale intr-un mediul real", a adaugat acesta.

Cainii Politiei Federale australiene sunt instruiti pentru a detecta mirosul de bani, droguri si explozibil.