O femeie din Essex a gasit ouale "celui mai veninos paianjen" in bananele pe care le cumparase din magazinul Tesco. Abby Woodgate a descoperit ouale paianjenului cand a cumparat fructele de la magazinul din Colchester, scrie The Independent. Dupa ce a confundat o umflatura alba de pe coaja cu mucegaiul, femeia a intepat zona cu o scobitoare si a descoperit zeci de oua ale unui paianjen ratacitor brazilian, extrem de veninos.

HotNews.roFoto: Hotnews

Abby Woodgate a fost sfatuita de experti sa arda tot ceea ce a intrat in contact cu ouale, inclusiv aspiratorul, deoarece sunt medii toxice. Veninul cauzeaza o durere imensa, pierderea controlului muscular si probleme de respiratie, care in concentratii mortale pot duce la paralizie si asfixiere.

"Nu mi-a venit sa cred atunci cand micul cocon s-a deschis. Am crezut ca este mucegai si am incercat sa il dau la o parte", a spus femeia.

"Chiar si cand am vazut ce este inauntru, tot nu m-am gandit la ce e mai rau. Apoi mi-am dat seama si le-am aruncat la gunoi", a adaugat aceasta. Cateva oua au cazut pe podea, iar femeia le-a aspirat.

Dupa ce a contactat magazinul Highwoods Tesco, care efectuasera livrarea bananelor la Woodgate acasa, responsabilii au trimis expertii pentru a evalua situatia.

Magazinul Tesco s-a oferit sa ii inlocuiasca femeii cosul de gunoi si aspiratorul.

"Ne-am propus sa avem standarde inalte pentru alimentele pe care le vindem si suntem ingrijorati dupa ce am auzit de acest incident. I-am oferit doamnei Woodgare un gest de bunavointa si vom cere furnizorului nostru sa investigheze", a declarat un purtator de cuvant al lantului de magazine alimentare.

Supermarketurile din Marea Britanie au ca sursa pentru banane Brazilia, Costa Rica, Ecuador si Columbia, locuri in care traiesc cei mai veninosi paianjeni din lume.

Paianjenii ratacitori brazilieni, cunoscuti si ca paianjeni banane, se regasesc in America Centrala si de Sud. Acestia sunt listati in Cartea Recordurilor ca cei mai veninosi din lume.