Nu exista nimic placut in felul in care suna telefonul dimineata, incercand sa va trezeasca. De la aceasta idee au pornit si cei din spatele "Wakie", aplicatie ce reuneste o comunitate de oameni care se trezesc unii pe altii dimineata, scrie The Telegraph.

WakieFoto: wakie.com

Sistemul este simplu: trebuie sa va inregistrati cu numarul de telefon (care ramane anonim), sa setati o alarma pentru o anumita ora si veti fi sunat de o persoana care face parte din comunitatea Wakie.

Apelul se va deconecta automat dupa 60 de secunde, dezvoltatorii sustinand ca acest lucru va ajuta la evitarea "despartirilor ciudate".

In cazul in care nicio persoana din comunitate nu este disponibila la momentul la care doriti sa fiti trezit, primiti un apel inregistrat.

In timp ce multi utilizatori au fost incantati de conceptul alarmei umane, aplicatia are criticii sai.

Wakie conecteaza utilizatorii de o varsta similara si de sex opus, ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la posibilitata ca aplicatia sa devina o platforma pentru intalniri.

Unii au spus si ca se tem ca aceasta aplicatie va provoca un val de farse la telefon sau de conversatii bizare.

Persoanele care doresc sa fie trezite de un "wakie" trebuie, momentan, sa se afle in SUA, Canada, Marea Britanie, Singapore sau Hong King, dar persoanele care doresc sa ii trezeasca pe ceilalti se pot inscrie de oriunde din lume.