​Jack Spintecatorul era Aaron Kosminski, un imigrant polonez in varsta de 23 de ani, care a murit intr-un azil, sustine Russell Edwards, un britanic interesat de misterul crimelor realizate de acesta, in noua sa carte. Edwards a cumparat in 2007, in cadrul unei licitatii, un sal patat de sange, cu dovezi ADN care l-au condus la criminal, relateaza The Guardian.

Jack SpintecatorulFoto: Captura YouTube

"Am singura dovada medico-legala din intreaga istorie a cazului. Am petrecut 14 ani lucrand la ea si in mod cert am rezolvat misterul identitatii lui Jack Spintecatorul. Doar cei care nu cred si care vor sa perpetueze mitul se vor indoi de dovezi. Asta este acum, l-am demascat", a declarat Russell Edwards.

Edwards, in varsta de 48 de ani, din Londra a fost captivat de misterul crimelor comise de Jack Spintecatorul.

In 2007 acesta a vazut ca salul, gasit pe cadavrul lui Catherine Eddowes, una dintre victime, era de vanzare.

Dupa ce l-a cumparat, "detectivul" a apelat la ajutorul lui Jari Louhelainen, expert in biologie moleculara, care a folosit tehnici de pionierat pentru a gasi ADN-ul din sangele victimei, dar si a criminalului.

"Iata-ma cu salul si, eventual, cu dovada prin care pot rezolva cea mai de nerezolvat crima din istoria Angliei. Dar de unde sa incep? Asta era marea intrebare. Am apelat la ajutorul lui Jari si am pornit intr-o de trei ani si jumatate. Cand am descoperit adevarul...acela a fost cel mai uimitor sentiment din viata mea", spune Edwards.

Cu toate acestea, alti experti in crimele lui Jack Spintecatorul pune la indoiala afirmatiile.

Richard Cobb, care conduce conventiile despre Jack Spintecatorul, a declarat pentru Times ca salul a fost atins de multi oameni, de-a lungul anilor, ceea ce face proba ADN mai putin concludenta si mai greu de crezut.

In ciuda acestor afirmatii, Edwards a declarat ca descoperirea, la 126 de ani de la producerea crimelor, dovedeste dincolo de orice indoiala ca Aaron Kosminski, unul dintre cei sase suspecti principali, este criminalul.

Cartea sa, "Naming Jack The Ripper", urmeaza sa fie publicata in Marea Britanie pe 9 septembrie.

Kosminski a fost un imigrant evreu polonez, care a venit cu familia sa in Marea Britanie in 1881, incercand sa scape de persecutiile rusilor.

Ulterior, acesta a fost internat in mai multe aziluri de nebuni, unde a murit in 1899 in urma unei cangrene la picior.