Presedintele Barack Obama a fost ironizat pe platformele de social media pentru un costum de culoare gri-cafeniu purtat cu ocazia unui discurs sustinut la Casa Alba in care a vorbit despre situatia din Ucraina si din Orientul Mijlociu, relateaza The Telegraph.

Barack Obama, la Casa AlbaFoto: Captura Youtube.com

Imaginea presedintelui american discutand posibilitatea unei actiuni militare ammericane in Siria, imbracat intr-un costum de culoare deschisa, a devenit imediat joi subiect central de discutii pe Twitter, iar recenziile optiunii sale vestimentare nu au fost pozitive.

Cele mai multe postari pe Twitter au facut trimitere la sloganurile asociate cu liderul de la Casa Alba:

"Gri-cafeniu si schimbare" (in orig. "Taupe and change") spune un utilizator. "Indrazneala gri-cafeniului" (in orig. "The audacity of taupe"), noteaza un altul , modificand titlul uneia dintre cele mai bine vandute carti ale lui Obama - "Indrazneala de a spera" ("The Audacity of Hope").

"Da, bronz" ("Yes, we tan"), spune un al treilea, referindu-se la culoarea ce aminteste de pielea bronzata si cunoscutul slogan de campanie al lui Obama "Yes, we can" ("Da, putem").

Un jurnalist de la Washington Examiner pe Twitter: "Asa se intampla cand presedintele sunteaza Congresul ca sa isi cumpere un costum".

Alte glume au fost mai macabre, un internaut sugerand pedeapsa cu moartea pentru persoana care a ales costumul purtat de Obama la conferinta de presa pe teme presante de politica internationala.

In mod obisnuit, presedintele american apare la functiile oficiale imbracat in costume de culoare inchisa.

In conferinta de joi, Obama a recunoscut ca SUA "nu au inca o strategie" pentru a face fata Statului Islamic (SI), scotand astfel de pe masa de discutii, cel putin temporar, perspectiva unor lovituri militare asupra jihadistilor din Siria.