Jucatoarele de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, Petra Kvitova, locul 4 WTA, si Caroline Wozniacki, locul 11 WTA, i-au turnat apa rece pe cap directorului turneului de categorie Premier Connecticut Open de la New Haven, Anne Worcester, in cadrul campaniei umanitare ALS Ice Bucket, informeaza Mediafax.

Simona Halep la ALS Ice BucketFoto: Captura YouTube

"ALS Ice Buckek Challenge" este o campanie de donatii la care au aderat numeroase personalitati din intreaga lume. Participantii sunt provocati sa isi toarne pe cap apa rece si sa faca o donatie pentru cerecetarea in domeniul afectiunilor cerebrale. Printre cei care au acceptat provocarea de a se uda cu apa rece s-au numarat Bill Gates, Mark Zuckerberg, Justin Timberlake si Cristiano Ronaldo.

Si presedintele SUA, Barack Obama, a primit o provocare de a se alatura acestei campanii. Inregistrarea momentului in care Anne Worcester este udata cu apa de cele trei jucatoare de tenis a fost postata pe contul de Twitter al directorului turneului american.

Simona Halep este principala favorita la New Haven, unde s-a impus anul trecut, invingand-o in finala pe sportiva ceha Petra Kvitova, scor 6-2, 6-2.

La actuala editie, Halep este calificata direct in turul secund, faza in care va juca impotriva invingatoarei meciului dintre Magdalena Rybarikova (Slovacia), locul 68 WTA, si Silvia Soler-Espinosa (Spania), locul 71 WTA, jucatoare venita din calificari.