Un pilot a pierdut controlul unui avion de pasageri dupa ce bratul sau artificial s-a detasat atunci cand se pregatea sa aterizeze, noteaza BBC, citand un raport recent. Zborul Flybe din Birmingham, cu 47 de pasageri la bord, se apropia de aeroportul din Belfast in conditii meteorologice nefavorabile.

Desi aterizarea a fost puternica, nimeni nu a fost ranit, iar avionul nu a fost avariat. Pilotul a spus ca va fi mai prudent in viitor atunci cand isi va verifica bratul artificial, potrivit raportului.

Intr-un comunicat, compania a mentionat ca pilotul este "unul dintre cei mai experimentati si de incredere", iar siguranta pasagerilor si a personalului nu a fost compromisa in niciun fel

La scurt timp inainte de a incepe aterizarea, pilotul, in varsta de 46 de ani, si-a verificat bratul protetic, asigurandu-se ca acesta este bine atasat de clema pe care o folosea pentru a pilota avionul, cu dispozitivul de blocare in pozitie fixa.

Potrivit raportului Air Accidents Investigation Branch, capitanul a deconectat pilotul automat si pilota manual aeronava. Cu toate acestea, cand ateriza, "membrul protetic s-a detasat de clema, lasandu-l in imposibilitatea de a controla aeronava".

Chiar daca s-a gandit sa puna copilotul sa preia controlul, timpul disponibil si conditiile meteorologice dificile i-au lasat o singura varianta: sa isi mute mana dreapta pentru a recastiga controlul aeronavei.

Sunt un angajator care ofera sanse egale si, la fel ca in cazul majoritatii companiilor aeriene, asta inseamna ca angajam si personal cu abilitati fizice reduse, a explicat Ian Bastin, director de operatiuni de zbor si siguranta la Flybe.

"Siguranta pasagerilor si a echipajului nostru este prioritatea numarul unu", a adaugat acesta.

In plus, Baston a spus ca dupa incident a avut loc o investigatie interna care a dus la o serie de verificari suplimentare de siguranta si a dus la implementarea unor masuri care sa garanteze ca un astfel de incident nu se va mai intampla.