​Intr-o incercare de a potoli cuplurile care viziteaza Parisul si a salva o parte din podurilor pretuite ale orasului, autoritatile au venit cu un nou slogan: "Dragoste fara lacate", relateaza The Guardian. Sub fraza "Eliberati-va dragostea. Salvati-ne podurile", primaria Parisului spera sa convinga cuplurile sa nu mai prinda lacate de pod si sa arunce cheile in Sena, ci sa inlocuiasca practica cu "selfie"-uri, argumentand ca acesta este un gest mult mai romantic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Incercarea primariei vine dupa ce 45 de tone de "lacate ale dragostei" au cauzat prabusirea unei parti din celebrul Pont des Artes, ceea ce a dus la evacuarea si inchiderea podului.

In cadrul initiativei vor fi lipite postere pe pod, caree vor sugera cuplurilor sa realizeze poze cu ei si sa le posteze pe Twitter cu "hashtagul" #lovewithoutlocks

De cand a aparut fenomenul lacatelor, importat din Italia si Europa de Est, autoritatile s-au confruntat cu o adevarata provocare.

Cei 150 de metri de balustrade de pe Pont des Arts sunt acoperiti de lacate, iar autoritatile le-au indepartat si de pe alte poduri, dar si de pe Turnul Eiffel.

Ecologistii sunt ingrijorati de poluarea produse de miile de chei aruncate in rau.

Militantii, care spun ca incuietorile sunt o oroare si reprezinta un gest de vandalism, au pus presiune pe primarul Parisului sa interzica lacatele.

Cu toate acestea, raspunsul primariei a fost moderat: "Nu vrem sa devenim represivi si sa luam masuri impotriva turistilor care lasa lacatele".