Google se confrunta cu numeroase critici deoarece continua sa permita utilizatorilor de telefoane mobile si tablete cu sistem Android sa descarce un joc numit "Bomb Gaza", in care jucatorii trebuie sa "arunce bombe evitand uciderea cetatenilor", scrie The Independent.

Aplicatia, care a fost incarcata pe 29 iulie, a fost instalata de 1000 de ori si a primit cel putin un report ca fiind "nepotrivita". Incepand cu luni seara, jocul nu mai era disponibil pe Google Play.

Potrivit descrierii jocului si a capturilor de ecran, utilizatorii castiga puncte prin controlarea aeronavelor marcate cu steaguri israeliene in timp ce arunca bombe asupra militantilor Hamas.

In sectiunea de recenzii online, utilizatorul Iqra Iqbal a scris ca este o "monstruozitate", adaugand ca "este o incalcare a drepturilor omunului. Iubitii mei frati si surori mor in Gaza si unii ignoranti prosti decid sa faca un joc de genul acesta".

Alti utilizatori au spus ca este "dezgustator" si cereau tuturor sa marcheze aplicatia ca fiind nepotrivita.

Jocul a fost aspru criticat si pe Twitter: "Procesul de aprobare al Google Play? Inexistent. Astfel, jocuri ca Bomb Gaza trec de el".

Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca Google nu comenteaza aplicatii specifice, dar ca in general "elimina aplicatii de pe Google Play care violeaza politicile noastre".