​O librarie din Franta reuseste sa atraga din ce in ce mai multi clienti dupa ce a pus in aplicare o idee inedita: cartile de colorat pentru adulti. Clasificat ca fenomenul verii, decorarea cartilor, tatuajelor si a altor obiecte este un adevarat succes in randul adultilor, noteaza Midi Libre.

Acum, la raionul dedicat spiritualitatii, sanatatii sau dezvoltarii persoanele se adauga si de albumele de colorat pentru adulti. Impartit pe sectiunile tatuaje, animale, gradini sau carnete de moda, albumele de colorat pentru adulti sunt un real succes.

"Au crescut vanzarile", spune librarul, care este surprins de scara larga la care a reusit sa se extinda fenomenul.

Cu aceasta idee, libraria Sauramps din Montpellier a reusit sa depaseasca concurenta, avand cele mai mari vanzari in acest departament.

Clientela este formata predominant din femei, de toate varstele. Acestea nu se opresc la a eticheta initiativa doar "benefica impotriva stresului" sau "terapeutica prin arta". Acestea spun ca isi elibereaza mintea.

"Exista cate ceva pentru toata lumea", spune Brigitte Martinez de la libraria Sauramps, adaugand ca micile carti de colorat te invita "sa uiti de micile momente enervante ale zile"