Sute de femei din Turcia au postat miercuri pe retelele de socializare fotografii in care rad, in semn de protest fata de recenta declaratie a vicepremierului: "Femeia nu va rade in public. Nu va fi provocatoare prin atitudine si isi va proteja castitatea", scrie BBC.

Comentariile sale au provocat o reactie puternica din partea femeilor din Turcia, pe retele de socializare fiind urcate mii de poze cu femei care rad.

Pe Twitter si pe Instagram au aparut peste 300.000 de mii de tweeturi care foloseau cuvantul "kahkaha" (ras in limba tura) si #Resist Laughter (#direnkahkaha) sau #Resist Woman (#direnkadin).

Femeile revoltate sugereaza guvernului din Turcia sa se concentreze pe aspecte precum violul, violenta domestica sau asupra casatoriilor fetelor de la o varsta frageda, mai degraba decat pe rasul femeilor in public.

"A fost o afirmatie extrem de scandaloasa si conservatoare. Toata pagina mea de Facebook s-a umplut de femei care radeau-ceea ce a fost extraordinar si frumos", a spus Ece Temelkuran, comentator politic.