In mod normal, inventiile japoneze nu mai suprind comunitatea online, dar acest lucru nu s-a aplicat la locurile de tren rotative, filmul care prezinta modul de functionare al acestora devenind viral pe internet. Scaunele rotative rezolva problema pasagerilor care au o senzatie de greata atunci cand stau cu spatele la directia de mers a trenului, scrie The Telegraph.

Scaunele rotative din trenurile japonezeFoto: Captura YouTube

In momentul in care trenul ajunge la terminal, scaunele "se reseteaza" si se intorc in directia opusa, astfel incat niciun pasager nu este nevoit sa stea cu spatele la directia de mers a acestuia.

Conceptul nu este nou, dar video-ul care arata modul in care scaunele functioneaza a reusit sa atraga aproape 300.000 de vizualizari pe Youtube.

Scaunele trenurilor Shinkansen (trenurile de mare viteza din Japonia) pot fi, de asemenea, rotite manual.

Tehnologia de rotatie din Japonia nu se limiteaza doar la locurile de tren. Atat meciurile de fotbal, cat si cele de baseball sunt jucate pe stadionul Sapphoro Dome, unde doua suprafete diferite sunt schimbate printr-un proces de rotire a tribunelor. Stadionul este unul dintre locurile planificate pentru Jocurile Olimpice din 2020.