O televiziune locala din Carolina de Sud a raportat ca organizatia Ku Klux Klan recruteaza noi membri prin metode "mult mai dulci" decat ideologia rasista a acesteia. Cetatenii din Seneca, Oconee County, au gasit pungi de dulciuri in fata caselor impreuna cu pliante care spuneau "Salvati tara noastra, alaturati-va Klanului", relateaza The Independent, care citeaza televiziunea locala Fox Carolina.

Pliant de recrutare al Ku Klux KlanFoto: Captura YouTube

Fox Carolina a raportat ca apelul la numarul de telefon de la "Klan Hotline", scris pe pliantele organizatiei, ducea la un mesaj vocal care spunea "Fii barbat, alatura-te Klanului! Imigratia ilegala distruge America [...] Aminteste-ti mereu: daca nu esti alb, nu este in regula. Puterea albilor".

Robert Jones, membru Ku Klux Klan, a declarat pentru Fox Carolina ca saptamana trecuta a avut loc "tura de noapte nationala", un eveniment de recrutare care are loc de trei ori pe an. Acesta a spus ca linia telefonica a primit aproximtaiv 2000 de apeluri pe zi si ca multe persoane si-au exprimat interesul.

Cu toate acestea, locuitorii au avut o opinie diferita, exprimandu-si dezgustul si furia fata de acest incident.

"Am vorbit cu unii vecini. Erau foarte nervosi, foarte suparati si foarte rusinati in acelasi timp- ca acest lucru exista", a declarat o femeie din Oconee County.