​Wayne Ronayne, primarul orasului Gosport din Marea Britanie, si partenera sa Paula Carter au fost interzisi in toate barurile din oras. Cuplului i-a fost interzis accesul in toate cele 36 de baruri din Gosport dupa ce nevasta primarului a vrut sa inchida un local care o daduse afara.

Fostul plutonier Wayne Ronayne si-a anuntat demisia, dupa doar 40 de zile de functie. Acesta este considerata prima persoana din istoria orasului care a parasit pozitia de primar inainte de a i se incheia mandatul de un an, relateaza express.co.uk.

Conservatorul a spus ca nu admite nicio fapta gresita si a blamat retelele de socializare pentru ca i-au deteriorat imaginea publica.

"Decizia mea nu este bazata pe admiterea greselilor sau pe incapacitatea mea de a prelua rolul. Este bazata pe perceptia gresita a imaginii mele, care a fost generata de anumiti membri ai comunitatii noastre. Nu vreau sa discreditez pozitia de primar si nici sa patez buna reputatie a Gosportului", a declarat primarul.

Politia a fost chemata dupa ce sesiunea de baut a primarului, de pe 4 iunie, a scapat de sub control. Atunci, Ronayne a fost sanctionat cu o interdictie de sase luni in toate barurile din oras, in timp ce partenera sa a primit o interdicite de 12 luni.

"Toata lumea este tratata la fel. Oamenii trebuie sa trataeze personalul cu respect. Dar nu ne asteptam ca primarul din Gosport, care ne reprezinta orasul, sa fie implicat in incidente precum acesta", a declarat Phil Cox, director la Gosport Pub Watch.