Airbus a depus o cerere de brevet care pare ca vrea sa ingramadeasca oamenii, fara bataia de cap a pernelor greoaie si a meselor pliante, in incercarea de a economisi spatiu valoros pe aeronava, scrie Washington Post.

Scaunele Airbus, in cautare de brevetFoto: captura foto

Pernele noilor scaune arata ca o sa de bicicleta si atunci cand scaunele nu sunt folosite se pliaza pe verticala pentru a salva spatiu.

Renuntarea la caracteristicile obisnuite ale scaunelor de avion iti permite sa faci mult mai multe cu spatiul disponibil in aeronava, se arata in cererea de brevetare.

Aceasta noua idee ar putea face zborul mai economic decat este deja. Pentru persoanele care sunt dispuse sa renunte la confort, noua metoda de a zbura va fi mult mai eficienta. Dar, daca ne uitam cu atentie, noul plan arata mai mult ca un dispozitiv medieval de tortura decat ca un echipament menit sa relaxeze pasagerii, scrie Washington Post.

Airbus a recunoscut deschis ca plasarea unui numar mai mare de pasageri va diminua considerabil confortul si ca vor sa stie cat de departe se poate merge fara a declansa o revolta in aer.

"Confortul redus ramane tolerabil pentru pasageri daca zborul dureaza doar una sau cateva ore", arata calculul Airbus.