​Ploile abundente care au cazut duminica in orasul Zlatoust din sudul Uralilor, in Rusia, s-au transformat intr-un viscol cu zapada, acesta fiind un fenomen foarte rar intalnit in sezonul de vara, transmite Voice of Russia.

Vreme neobisnuita in RusiaFoto: Captura YouTube

"Nu a fost doar ploaie si zapada, ci ninsoare reala, cu fulgi de zapada, albi ca in timpul ierii. Bineinteles, s-a topit rapid. O vedere fantastica", spune un martor citat de ITAR-TASS.

In unele zone ale regiunii Chelyabinsk, stratul de zapada a atins 5-10 cm. Aceasta este prima ninsoare din sudul Uralilor, care a cazut in mijlocul verii.

Serviciul meteo din Chelyabinsk a prezis "vreme umeda, vant, ploi abundente in intreaga regiune, furtuni si grindina in partea de est si gheata in munti".

Locuitorii din orasele Chelyabinsk si Sverdlovsk au postat poze pe retelele de socializare, aratand iarba verde acoperita de zapada in mijlocul lunii iulie si grindina, descrisa de presa locala ca fiind de dimensiunea unei mingi de golf.

Sambata, orasul estic Novosibirsk a asistat la o ploaie torentiala neobisnuita, insotita de grindina, noteaza Russia Today.

Un avertisment de furtuna a fost emis in Novosibirsk pentru duminica si luni. Inca nu au fost raportate victime.

Siberia este cunosuta pentru temeperaturile scazute, dar in unele partii ale regiunii temperaturile de vara sunt similare cu cele din zona Marii Mediterane.