Un preot ortodox rus s-a bucurat in mod deschis de esecul echipei nationale a Rusiei la Campionatul Mondial denuntand concursul ca fiind o "oroare homosexuala" din cauza incaltamintei colorate a jucatorilor. Preotul Alexander Shumsky se refera la incaltamintea viu colorata Acesta a scris pe siteul crestin "Russian People's Line" ca jucatorii care poarta papuci verzi, galbeni, roz sau albastri ajuta la promovarea "curcubeului homosexual", relateaza The Moscow Times.

Jucatorii care poarta incaltaminte roz sau albastra, ar putea la fel de bine sa poarte lenjerie intima de femei sau sutiene", a scris Shumsky, adaugand ca s-a simtit jignit si de coafurile "de neconceput" ale jucatorilor de la Campionatul Mondial din Brazilia.

"Ideologia liberala a globalizarii vrea, in mod evident, sa se opuna crestinismului cu fotbalul. Sunt sigur. De aceea, sunt bucuros ca jucatorii rusi au esuat si, prin harul lui Dumnezeu, nu mai participa la aceasta oroare homosexuala", a scris preotul in editorialul sau.

Incaltamintea colorata a jucatorilor de la Campionatul Mondial din 2014, oferita de cele trei mari branduri Adidas, Nike si Puma, incearca sa surprinda spiritul de carnaval al tarii gazde.